M-am gandit sa scriu acest articol pentru ca este necesar sa stii ce ne deosebeste de ceilalti si de ce ar trebui sa te bazezi pe noi atunci cand vrei sa mananci un desert bun.

O sa incep cu ingredientele, care reprezinta cel mai important aspect intr-un desert. Trebuie sa spunem ca este dificil sa realizezi un produs bun chiar si atunci cand folosesti ingrediente de calitate si imposibil sa faci un produs bun atunci cand folosesti inlocuitori.( vom vorbi in alt articol pe larg despre ce inseamna un produs bun). Stiu ca toata lumea spune ca foloseste ciocolata belgiana si frisca naturala si am auzit expresiile astea atat de des incat valoarea lor s-a diminuat. Orice cofetarie sau patiserie are lipit in geam un afis pe care sunt trecute aceste informatii iar daca nu le are sa fiti siguri ca undeva pe site sau in discursul vanzatoarei se va gasi acesta expresie. Intrebarea mea este urmatorea : sunt ei dispusi sa va invite in magazia laboratorului? Sa va arate exact produsele cu care lucreaza? Si nu sa faca asta intr-o zi programata de ei ci chiar atunci cand tu client ii ceri asta? As fi foarte curios sa vad cata lume ar fi deschisa catre o astfel de idee. Printre ingredientele cele mai importante din cofetarie as aminti untul, ciocolata, vanilia si bauturile alcoolice folosite pentru aromatizare sau insiropare. Noi folosim doar unt frantuzesc, ciocolata este Cacao Barry, vanilia este doar din pastai de Madagascar iar dintre bauturile alcoolice as aminti lichiorul frantuzesc Grand Marnier, rom-ul venezuelean Diplomatico sau vinarsul romanesc Jidvei. Exista si un motiv pentru care folosim vanilia de Madagascar si nu de Tahiti insa aceasta informatie o tinem doar pentru noi:)

Un alt aspect foarte important in cofetarie este metoda de lucru. Ne-am dorit dintotdeauna sa oferim cel mai bun produs de pe piata iar pentru acest lucru ne-am imbunatatit tot timpul metodele si tehnicile de lucru invatand de la cei mai buni din domeniu. Cea mai buna decizie pe care am luat-o a fost aceea de a urma cursurile scolii Lenotre, cursuri care ne vor ajuta sa imbunatatim si mai mult produsul pe care il oferim. La fel cum suntem dispusi sa iti prezentam magazia noastra la fel de deschisi am fost cu privire la stagiul de la scoala Lenotre. Ne place sa fim sinceri, sa fie totul prezentat cat mai clar si nu avem nimic de ascuns. De aceea si magazinul nostru din laborator este dotat cu pardoseala transparenta care ofera vizibilitate in laborator. Cei care ne-au vizitat stiu deja dspre ce este vorba:)

Cateva cuvinte vreau sa va scriu si despre laboratorul in care lucram. In 2014 am fost nevoiti sa ne mutam insa suntem foarte fericiti si incantati sa lucram aici. Avem un spatiu de peste 300 mp complet utilat si autorizat, modern, curat, aerisit si care ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru a va oferi cel mai bun produs pe care il putem face.

O sa inchei cu un detaliu care poate nu este chiar atat de evident pentru toata lumea insa pentru noi este esential. Noi ne creem singuri produsele si retetele. Exceptand cele cateva produse clasice ale cofetariei, ecler, savarina si amandine, fiecare produs care se regaseste in cofetaria noastra este unul gandit, produs si dezvoltat de noi. Avem 16 ani de cand facem asta si ne place foarte mult. Nu copiem concepte, fie ele frantuzesti, americane sau romanesti, nu ne asezam in piata dupa trenduri, ci ne urmam drumul propriu. Cel mai important pentru noi este ca produsul final sa aiba gust, sa fie unul complex si sa va ofere o experienta unica. Tot ceea ce se regaseste in produsele pe care le ce vindem este produs de noi: cremele, blaturile, siropurile, gemurile, aluaturile, foietajul.  Toate produsele pe care le facem au povestea lor. La fiecare dintre ele s-a lucrat mult pana sa ajunga in forma finala si echipa din laborator lucreaza in fiecare zi cu scopul de a imbunatati gama deja existenta. Poate intr-o alta postare o sa va scriu cate ceva despre modul in care ia nastere un produs. De la creatie pana la vitrina.