A nins la Paris ! Mult spun ei, putin spun eu, care sunt invatat cu zapada din Romania. Dupa 10-15 cm de zapada Franta este paralizata. Nu merg autobuzele, nu merg Rer-urile, camioanele sunt blocate pe autostrazi pe 2 benzi si pe distante de kilometri intregi iar oamenii sunt cumva panicati. Ceea ce pentru noi este ceva normal, pentru ei e bizar. Eu stau in Plaisir, la 30 km de Paris si toata lumea este blocata. Masinile nu au cauciucuri de iarna, autobuzele la fel, francezii din aceasta zona nu le inteleg rostul. Oamenii cu care am stat de vorba astazi mi-au spus ca in aceasta zona nu au mai vazut zapada din 2010. In Franta azi noapte au fost peste 1500 de oameni care au dormit in masini, blocati printre nameti de 10-15 cm.

Este pe undeva amuzant sa vezi cat de delicati sunt oamenii aici si cat de usor de poti obisnui cu confortul oferit de o societate asezata. Insa chiar si asa astazi la ei la tv titlu mare era : „autoritatile sunt nepragatite?”

Daca pentru noi e normal ca atunci cand desi ninge in fiecare an autoritatie sa fie luate prin surprindere, la ei, desi nu a mai nins de 8 ani, oamenii au pretentia ca totul sa mearga ca uns. De asemenea se recomanda ca oamenii sa nu foloseasca masinile personale in aceasta perioada. Asa cum imi spunea astazi unul dintre profesori pentru ei nu este normal sa aiba si cauciucuri de iarna la masina, pentru ca aici nu ninge iar daca ninge sunt maxim 2-3 zile pe an cand e zapada pe carosabil. Si pe undeva asemanarile continua, in sensul ca si ei discuta pe seama faptului ca Emmanuel Macron se afla in Corsica si nu se confrunta cu problema generata de zapada:) In fond toti suntem oameni si toti ne comportam la fel, difera doar cadrul general in care o facem. La fel si la ei exista oameni care deszapezesc si oameni care nu deszapezesc:)

In urma zapezii de ieri noapte oamenii au iesit cu ski-urile la Montmarte sau s-au dat cu sania prin Paris si imprejurimi. O sa atasez si eu cateva poze de azi dimineata si de asta seara cu peisajul din zona unde locuiesc.